Promocje
Your Natural Side Olej z pestek malin 30ml
Your Natural Side Olej z pestek malin 30ml
23,99 zł 17,60 zł
szt.
Krem pod oczy z marakują Asoa
Krem pod oczy z marakują Asoa
79,00 zł 71,00 zł
szt.
Odżywcza Goja ultra nawilżający krem Asoa 50ml
Odżywcza Goja ultra nawilżający krem Asoa 50ml
129,00 zł 115,00 zł
szt.
Producenci

Your Natural Side Olej tamanu 30ml

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 24,99 zł 24.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Your Natural Side
Kod produktu: 2204-OT-YNS
Pin It

Opis

Your Natural Side olej tamanu 100% organic surowiec - 30ml

Olej tamanu Your Natural Side to nierafinowany, czysty surowiec kosmetyczny uzyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion owoców drzewa tamanu (Calophyllum inophyllum) pochodzącego z Azji Południowo-Wschodniej. To dosyć gęsty olej o ciemnozielonej barwie i charakterystycznym korzennym zapachu. Bardzo dobrze się wchłania w skórę, należy do grupy tzw. olejów suchych. Ceniony przede wszystkim za swoje właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne i łagodzące podrażnienia, dlatego bardzo często możemy go spotkać w składach kosmetyków do skóry tłustej, trądzikowej, czy mieszanej, a także w produktach przeciwłupieżowych. Doskonale sprawdza się także w pielęgnacji skóry dojrzałej, skłonnej do alergii, łuszczycy, egzemy oraz w profilaktyce rozstępów.

Jak stosować olej tamanu?

  • Jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników.
  • Do pielęgnacji całego ciała – nałóż olej tuż po kąpieli najlepiej na jeszcze wilgotną skórę - nie tylko ułatwi to aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
  • Masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne.
  • Wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • Wcierka na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników odżywczych.
  • Olejowanie włosów – nałóż na suche lub zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju - najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem.
  • Zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.
  • Preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią.
  • Jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego.
  • Jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka.
  • Jako dodatek do maski do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski.

Przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może tężeć.

Skład INCI: Calophyllum Inophyllum Seed Oil.

Kraj pochodzenia surowca: Madagaskar

Pojemność: 30ml (szklana butelka z pipetą)

Producent: Your Natural Side

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl